best~

Posted: Friday, August 22, 2008 by nsmujahidahnmnor in
4

smlm umi panggil, dok sbela umi..hikhik..umi nk ajar bhsa arab..how to read arabic books~.. umi amik 1 mjlh, then terjemah n eksplen kt aku..aku yg pemalas ni dgr, tgk smbil baring2..padahal umi duduk elokk je kt kusyen tu..haha..pemalas tul..smpi last2, aku tertido..umi je yg bace..isk3..

umi crite psl ramadhan di rumah salah seorg ulama' ( ape tah name die..lupe.. ) yg punyai 4 anak yg nama sama seperti sahabat2 Nabi Muhammad saw..

disebabkan aku tido..maka, sambungan critenye mlm ni plak..:p...so, bru smpt dgr pengenalan la smlm..haha..

namun, ni la kenangan terindah..
kan bes klu tgh2 bace buku dental n medicine..umi ade kt sebelah...huhu..~

hm..ptg sblm mlm pengajian ni plak..aku dok ngn umi...kt kusyen yg sama..kedudukan yg sama..aku baru pas cek muaddal..pastu, aku btau umi...

" umi, alhmdlh dikah lulus masuk thn 3..alhmdlh"

pastu, umi terus tarik aku dlm pelukan die..

" alhamdulillah..tahniahh!! "

then aku ckp kt umi..
"umi trus doakan dikah ye"

aku harap umi, abah , adik beradik, sedara mara, kawan2 sume doakan aku utk trus berjuang utk 2 tahun setengah yang berbaki ni..doakan perjalanan ku smooth je..doakan ye semua~..

apepon..aku tau ni semua kurniaan dari Allah swt..sbb klu ikut usaha aku ni..apelah sangat..mmg la aku study, tapi, kesungguhan belum ada..study masih sambil lewa..mengafal pon x sungguh2..thanks to Allah sbb masih bagi aku peluang utk mbaiki diri..aku akan cube lebih bersungguh2 utk tahun akan datang..dah x sabar nk jd dentist..

apepon...aku amat suka belajarr...tmbh ilmu..tp, amat malas exam..hahah..ya Allah, moga dgn menghadapi xm2 ni, mendekatkan kami hamba2 Mu dengan Mu...:)

sy terus syg Allah..dan amat syg Allah dan akan syg Allah smpi bile~

(bile kite rase syg kt seseorg, kite nk semorang tau kite syg die kan..ni sy nk gtau semorang..saye syg Allaaaaaah~ DIA kekasih sy dunia akhirat..)

4 comments:

  1. scarlet says:

    tahniah gk buat kamu....=')

  1. eem says:

    al-ilmu nnur...~

    alhamdulillah