Allahu a3lam~ Dia pemberi segala ujian..

Posted: Saturday, July 26, 2008 by nsmujahidahnmnor in
1

dengan ape yg blaku hari ini..
aku makin belajar bersabar dgn karenah2 manusia..
kdg2 aku pikir, takdir dan ketetapan Allah swt memang sangat sesuai dengan diri ini walaupon ia pedih..walau ia mengundang derita yg amat sngat.. hari ini, dan saat ini aku sedar yg ape yg Allah bg memang mngikut ape yg hamba Dia mintak..

ekceli, aku penah mintak ngn Allah agar aku diberi ketabahan, dijauhkan dari sifat marah. dan akhirnya hari ini Allah terus mengabulkan hajat aku tu dgn memberi aku latihan..yela..cam kalo kite nk tere bace quran, kite kena rajin gi kelas quran, rajin praktis bace quran. klau aku nk tere carve gigi skalipon, aku kna blatih, barula lame2 rase cam kacang jee..
so, start hari ini, aku akan terima latihan yg Allah bg ni dgn positifnye..insyaAllah..berilah kekuatan padaku, ya Rabbunnas~...aku hrp nnt aku akan hadapi sesuatu kesusahan di hadapan aku dengan tabah dan tanpa sebarang rasa marah, dengan tenang...seolah2 betapa kacangnye aku membaca ABC..hahah...(tibe2 teringat ais kacang..sedap juge..)

lg satu, ape yg aku pelajari dgn ape yg berlaku hari ini ialah...manusia ni, even rambut sama hitam, tp hati, fikrah mmg lain..

lagi, aku blajar utk berfikir scra rasional...tanpa emosi y mengawal..tp berfikir menggunakan ilmu yg ade..

lagi? aku bljr utk menghadapi idup ini dgn tersusun..esok luse aku da nk exam.mslh ni dtg tibe2..so, aku kena manage time..heheh( sempat plak menaip pjg, patot gi study )

alamak, so kna stop..EP n Immune memanggil2..adios

sape yg tau psl hr ni plz keep it secret..sbb aku takut ia akan mengaibkan~..

sesungguhnye hakikat sbnrnye diri ini..aku x suke share2 mslh aku ngn org..tp aku suke je klu org nak share prob die ngn aku..
n sbnrnye aku x suke org tahu aku ade mslh..aku suke org tgk aku ni takde mslh..haha..so, org x perlu risaukan aku..
hari ni aku citer..psl ramai dah tau yg aku sedang fenin2..tp xpe..jgn risau ok..aku ok..sehat walafiat..mslh dr Allah, so ngn Allah jela tmpt mmnta pertolongan.

ok..nk study..baibaii~..

1 comments:

  1. biscuck says:

    alhmdlh da setel..
    berharap kt Allah mmg solutionnye..thanks Allah..syg Allah sgt2